Traverskranar för tunga och säkra lyft

12. august 2022 Slået fra Af Sam

Lyftutrustning i form av en travers och diverse andra kranar kan bli ett måste om du behöver utföra tunga lyft under ditt byggprojekt. Då det givetvis finns vissa risker med att flytta tung last är det viktigt att ha rätt utrustning och att känna till den här utrustningen väl. Allt börjar därför med praktisk planering.

Innan du hyr utrustning till ditt projekt
Planering ligger alltid bakom alla olika byggprojekt, monteringsuppgifter och renoveringar. Det första du bör göra innan du hyr eller köper utrustning är därför att göra upp en budget och bestämma dig för vad det får kosta. Värt att ha i åtanke är att kvalitet bör värderas högre än priset då bra utrustning ibland kan kosta mer än en slant.
Se även till så att du vänder dig till en professionell uthyrare som arbetar med kända leverantörer. Läs omdömen, gör rikligt med research och fråga experter som du litar på vad du bör satsa på. Tänk igenom vad arbetet kommer att gå ut på, hur tung vikt du förväntas lyfta och under hur lång tid du kommer att använda redskapen.

Traverskranar och annan lyftutrustning hos Cranemech
Med allt det ovannämnda sagt, var får du tag på högkvalitativa kranar och en händig travers? Det är här som Cranemech kommer in i bilden. De har funnits i mer än 50 år och erbjuder travers kranar i olika modeller. De arbetar tillsammans med välkända krantillverkare för att kunna erbjuda dig travers kranar av mycket hög kvalitet. Oavsett om du är intresserad av att lägga vantarna på en travers i enbalksutförande, tvåbalksutförande eller i underhängande format har Cranemech allt och lite till för dig.
Lyftkapaciteten kan variera markant beroende på vilken travers du väljer, men deras kranar kan klara av allt från ett halvt ton till hela 120 ton. Glöm inte att travers kranar inte är den enda produkttypen som du finner inom Cranemechs sortiment. Faktum är att du både kan köpa och hyra en hel uppsjö med olika lyftredskap och lyftutrustning. All den här utrustningen är testad och certifierad så att du får kvalitet till överkomliga priser.

Lyft på ett tryggt vis
Att köpa eller hyra travers kranar och annan lyftutrustning är en sak, men du bör även vara väl medveten om hur du använder redskapen på ett korrekt vis. Du ska bland annat ha klart för dig hur tunga lyften kommer att bli, vilken metod som ska användas och att lyftvinkeln är lämplig. 120° toppvinkel ska aldrig överskridas, och för att föremålen inte ska skadas vid lyftet bör kantskydd fästas på kanter som är skarpa.
Ha alltid koll på lyftutrustningens maximala kapacitet så att föremålen inte är för tunga. Hängande last ska heller aldrig lämnas, utan du måste konstant ha en klar sikt över den. Sist men inte minst är det sannolikt att en travers eller annan lyftutrustning har en bruksanvisning, och den läser du igenom noggrant för att ha all den informationen som krävs kring maskinen. Det är viktigt att du vet exakt hur lyften ska gå till och vilka funktioner maskinen har.