Utbilda dig hemifrån? Här är 3 praktiska tips för bättre studieteknik!

Utbilda dig hemifrån? Här är 3 praktiska tips för bättre studieteknik!

14. marts 2023 Slået fra Af Sam

Digitaliseringen och teknikens framfart har omformat samhället på gott och ont. En av de främsta fördelarna är att det numera är enklare än någonsin att ta sin drömutbildning på distans. Men för att faktiskt färdiggöra sin utbildning krävs rätt mängd självdisciplin, något inte alla människor kan skryta med. Det finns dock sätt att stärka din självdisciplin och förbättra din studieteknik för att nå dina mål. Vi delar med oss av tre praktiska tips för detta här.

 

1.   Var säker på att du faktiskt vill utbilda dig

Det är långt ifrån alla som går och drömmer om en karriär. Många trivs faktiskt med sin tillvaro och främst jobbar för att kunna betala sina räkningar. Det är dock lätt att tro att alla har samma drömmar och ambitioner i ett samhälle som präglas av sociala medier och influencers.

 

Med det sagt vill vi betona vikten av att lyssna på din egen inre röst, inte andras. Du ska inte utbilda dig till något bara för att andra hävdar att det är den bästa vägen att ta. Du ska utbilda dig om det är det du vill, och bara utbilda dig till det som du drömmer om att arbeta med i framtiden.

 

Vare sig du drömmer om att en dag vara en färdigutbildad HR specialist eller jobba som digital marknadsförare är det du som ska färdiggöra utbildningen. Det är svårt att motiveras till något du inte brinner för – därför kommer du högst sannolikt inte färdiggöra utbildningen om du inte kan föreställa dig själv i yrkesrollen.

2.   Schemalägg din tid korrekt

Även om du inte behöver sitta bakom skolbänken mellan 9–17 varje dag betyder det inte att du inte ska utgå från ett schema. Genom att strukturera din vardag genom att schemalägga din tid och skapa bättre rutiner, ökar du sannolikheten för att lyckas med dina studier. Fördelen med att plugga på distans är dock att du inte behöver utgå från specifika tider och anpassa ditt schema efter någon annan.

 

Snarare kan du skräddarsy ditt pluggschema utefter dina förutsättningar och önskemål. Jobbar du samtidigt är det förträffligt att själv kunna bestämma när du ska plugga. Det samma gäller för dig som har barn, eller helt enkelt ett hektiskt liv. Att kunna ta kontrollen över sitt eget liv och sin tid är guld värt.

3.   Miljöombyte är nödvändigt

När du studerar på plats beger du dig hemifrån varje dag och får på så sätt en bättre struktur i vardagen. Dessutom pekar forskning på att hjärnan presterar bäst när den inte uteslutande arbetar på en och samma plats hela tiden. Alla människor mår bra av miljöombyten, och därför är det viktigt att du inte bara sitter i soffan när du pluggar. Även om du naturligtvis kan få otroligt mycket gjort där också, behöver du nya perspektiv till och från. Dessutom är det lätt hänt att arbetet blir ogjort om du har för mycket omkring dig som distraherar på din studieplats.

 

Vårt sista tips är därför att du någon eller några dagar i veckan sätter dig någon annanstans, antingen i eller utanför hemmet, och pluggar. Vare sig det är ett bibliotek eller ett café, lovar vi att ett miljöombyte emellanåt kommer att gynna dig både fysiskt och psykiskt.