Anlita behörig fackman, slipp stress med försäkringsbolaget

Anlita behörig fackman, slipp stress med försäkringsbolaget

15. juli 2022 Slået fra Af Sam

Det finns mycket som kan gå fel när privatpersoner tar saken i egna händer och renoverar hemmet på egen hand. Om det ska målas om i köket eller om möblerna i vardagsrummet ska ersättas går det här självfallet att lösa på egen hand, men när det gäller just badrummet blir arbetet vanligtvis mer avancerat.

Att dra nya rör, slå ner duschväggar, installera golvvärme och dylikt bör du lämna till behörig fackman. Du får schyssta villkor och uppskattade resultat genom att anlita en expert för att bygga badrum.

Mer om försäkring och garantier vid badrumsrenoveringar

Vi nämnde ovan att det är säkrare att låta en expert renovera ditt badrum snarare än att göra det på egen hand, och detta är inte bara för att de har lång erfarenhet inom området. Badrumsrenoveringsfirmor såsom Öresund Riv & Bygg AB har en försäkring som garanterar att ingenting går förlorat om fel skulle uppstå till följd av oaktsamhet. Därtill erbjuder de långsiktiga garantier så att du kan njuta av ditt badrum under en lång tid framöver utan att oroa dig för att en olycka ska ske.

Glöm inte ROT-avdraget

Om du är intresserad av att renovera ditt badrum kan det mycket väl vara så att du är berättigad till ROT-avdraget, med andra ord ett sorts skatteavdrag. Vad detta syftar på är att du som husägare kan dra av upp till 30 % av renoveringsarbeteskostnaden från din inkomst. Öresund Riv & Bygg AB kan stå till tjänst för att guida dig på vägen, och när allt är avklarat kan du förvänta dig högkvalitativ badrumsrenovering till rimliga priser.

Hur mycket kostar det att renovera badrummet?

Vare sig du inkluderar ROT-avdraget eller inte går det inte att ge en exakt siffra på hur mycket det kostar att renovera ett badrum. I slutändan beror allting bland annat på hur stor rumsytan är, vilka material du väljer och vilka arbeten som ska utföras. Att byta ut kranar och tillföra ett nytt laminatskåp är nämligen mycket billigare än att exempelvis dra nya rör eller att slå ner duschväggar.

För att få en klarare och mer tydlig bild över den ungefärliga kostnaden för just ditt projekt är det gynnsamt att begära en offert. Du fyller då i namn, mejl, telefonnummer samt en beskrivning av projektet. Hur stort är badrummet och vad förväntar du dig av ombyggnaden? Få därefter konkreta svar så att du kan sätta upp en passande budget.