Tjäna pengar med din drönare!

Tjäna pengar med din drönare!

25. maj 2022 Slået fra Af Sam

Är du en stolt ägare av en drönare med bra kamera? Då finns det ingen anledning att låta den ligga och samla damm, det finns nämligen goda möjligheter till att tjäna pengar på den och utöka din inkomst! Har du en lite äldre drönare där det finns anledning att tro att kameran inte riktigt håller måttet går det enkelt att byta ut denna på de flesta modeller. Är du osäker kring hur eller var du hittar rätt kamera för detta kan du alltid kontakta tillverkaren.
Vad behöver jag för att komma igång?
– Fungerande drönare med bra kamera
– Drönarkort (Transportstyrelsen)
– Kunna fakturera (vanligtvis genom eget företag)

Hur tjänar jag pengar med min drönare?
Det finns många olika sätt och möjliga uppdragsgivare, generellt kan du tänka dig det mesta en vanlig fotograf kan göra men samtidigt allt det en vanlig fotograf inte kan göra utan en drönare. Listan nedan är tänkt att i första hand inspirera och är inte rangordnad på något sätt.

– Fotografering och videoinspelning av brölloppsevent i första hand utomhus, men är lokalen stor nog för ändamålet går det även utmärkt inomhus.

– Samma typ av tjänst kan naturligtvis erbjudas arrangörer till alla möjliga former av event, konserter, firmafest, sportevangemang o.s.v.

– Nyheter, om det händer något ovanligt och sevärt som du kan förvänta dig kommer att tas upp av något nyhetsprogram eller tidning finns det ingen anledning till att inte dokumentera det ovanifrån , ett ofta välkomnat perspektiv som passar olika bra eller rent av är optimalt beroende på vad det är som dokumenteras.

– Du kan även sälja bilder och video via olika plattformar som erbjuder sina användare att köpa ditt material, som shutterstock eller pixabay. Det produceras oerhört mycket videomaterial dagligen på t.ex. Youtube och många kreatörer är beroende av bra material från dessa tjänster och att regelbundet tillhandhålla nytt material kan vara ett bra sätt att skapa sig en passiv inkomst.
– Jordbruk, det är inte alla bönder som har en egen drönare samtidigt som det för många är ovärderligt då det underlättar att hålla koll på sina odlingar.
– Inspektion i samband med olika byggprojekt eller kontroll av eventuella skador på högre svårtillgängliga platser. Allt ifrån elbolag till försäkringsbolag har regelbundet stor nytta av sådana tjänster.

– Har du inte tid eller intresse av att jobba med drönaren, kan du fortfarande tjäna en slant genom att hyra ut den när du inte själv ska använda den.

Om du har läst något som verkar intressant för dig eller som har gett dig egna idéer så finns det mycket information att hitta på näte, bland annat på olika dedikerade drönarforum. Det finns även appar för drönarpiloter som olika företag vänder sig till när dom behöver dig.
Lycka till!